Óránként nyolcezer könyv készül az új gépsorral - Beruházás az Alföldiben
2008. május 28. írta: vecseilaszlo

Óránként nyolcezer könyv készül az új gépsorral - Beruházás az Alföldiben

Beruházás az Alföldiben



Forrás: VilággazdaságOnline

Nyolcszázmillió forintos beruházással ötven százalékkal bővítette ragasztó-kötő kapacitását az Alföldi Nyomda Zrt. A fejlesztéssel a debreceni társaság 1700 négyzetméteres csarnokában üzembe helyezett új gépsorral óránként nyolcezer könyv előállítására képes. A háromhetes próbaüzem alatt 600 ezer könyvet készített a nyomda.

Magyarország legrégibb és legnagyobb könyvnyomdája az Alföldi, ahol évente 18 millió könyv készül, ebből 12 millió ragasztott-kötött, a többi pedig kemény táblás. A 400 dolgozót foglalkoztató társaság tavaly 4,5 milliárd forintos forgalmat könyvelhetett el, az árbevétel hetven százalékát teszi ki a könyv, harminc százalékát pedig a folyóiratok, egyéb kiadványok. A cég vezetése – a részvények többsége a menedzsment tulajdonában van – az idén kismértékű forgalomnövekedést tervez, s 4,8 milliárd forintos bevétellel számol.
Magyarországon hat könyvgyártó nyomda van, ezek éves forgalma meghaladja az egymilliárd forintot. A vezető pozíció évek óta stabilan az Alföldi Nyomdáé, az azt követő ötös mezőnyben található társaságok között jellemzően 100-200 millió forintos éves árbevétel-különbség van.
Az elmúlt években a magyarországi könyvpiac is jelentős változáson ment keresztül ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr25491624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása