Nehéz elcsábítani az informatikusokat
2008. május 26. írta: vecseilaszlo

Nehéz elcsábítani az informatikusokat

Nehéz elcsábítani az informatikusokat

A bővülő kínálat ellenére egyre nehezebben váltanak munkahelyet az informatikai és telekommunikációs területek dolgozói, ez derült ki a Human Value International Kft. tanulmányából.

A kulcsemberek és vezetők kiválasztásával foglalkozó cég négyszáz kérdőív és száz interjú alapján készített átfogó felmérést arról, hogyan változtak az utóbbi években a magyar ICT (információ és kommunikációs technológiai) szektor sajátosságai: kik, hogyan választják a kapcsolódó pályákat, mi motiválja őket munkahelyváltáskor, és melyek azok a tényezők, amelyeket a legfontosabbnak tartanak munkakörnyezetükben.

Bár a más ágazatokban jellemző tendenciának megfelelően az informatikai területeken is egyre későbbre tolódik a pályaválasztás ideje, a programozók, rendszergazdák, szoftverfejlesztők, mérnökök szinte kivétel nélkül gyermekkori játékélményeik hatására választották ezt az irányt. Az, hogy jól fizető szakmák felé tartanak, csak a középiskolában vagy az egyetemen tudatosult bennük.

A kreatív feladatok, a kihívások, a biztonságos jövő és a rugalmas munkavégzés szempontja csak ezután következik a pályaválasztási okokat felvonultató rangsorban. Míg a ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr65488244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása