Matyi Dezső tesz az online könyvkereskedésre
2008. április 18. írta: vecseilaszlo

Matyi Dezső tesz az online könyvkereskedésre

Matyi Dezső tesz az online könyvkereskedésre



Forrás: könyvesblog


Érdekes infókat osztott meg velünk az Alexandra netes kereskedelmi taktikáiról, egyik kedves kommentezőnk, Birka, Valuska London Book Fair beszámolójához kapcsolódóan, aminek természetesen azonnal utánajártunk.
[...]
Megkértük tehát Birkát, mondja el kicsit bővebben mi is volt az E-Business Symposium webkettes konferencia beszélgetésén, amelyen Matyi Dezső, az Alexandra vezetője és Dietrich Tamás, a Bookline vezetője a hazai online könyvkereskedés jelenlegi és jövőbeli helyzetét járta körül.

Egy mondatban összefoglalva a beszélgetés summája annyi, hogy Matyi Dezső szeretné benntartani az embereket a könyvesboltjában, nem szereti, muszájból használja az internetes kereskedést, és nagyon reméli, valamint tesz is érte, hogy a netes könyveladások részaránya ne emelkedjen 15% fölé jövőre sem.

Érdekes ellentmondás, hogy míg Matyi már a beszélgetés elején bevallotta, hogy nem hisz a netben, mint kereskedelmi felületben, nem szereti és igazán nem is érti a működését, mégis az Alexandra nyújtja jelenleg a legnagyobb kedvezményeket online vásárlói számára. Még érdekesebb, hogy bár Matyi saját bevallása szerint is a konzervatív: "bemegyek a boltba, kézbe veszem a könyvet, lapozgatom, tetszik, megveszem" vásárlói módot propagálja, és nem igazán tudja átlátni a netes kereskedelmet, mégis a beszélgetés alatt kiderült, nem is olyan naiv az Alexandra vezetője, mint először gondolnánk.

Elsőnek ott van, ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr83518401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása