Nem érik meg az óriási kedvezmények a könyvkereskedőknek
2007. december 11. írta: vecseilaszlo

Nem érik meg az óriási kedvezmények a könyvkereskedőknek

Nem érik meg az óriási kedvezmények a könyvkereskedőknek

Továbbra is éles az árharc az online könyvpiaci szereplők között, s ez igen sokba kerül azoknak a cégeknek, amelyek a legnagyobb kedvezményeket adják, számol be a Világgazdaság.

Egy könyv árának 35-40 százaléka a kiskereskedelmi árrés, úgy 10-15 százaléka a nagykereskedelmi árrés, ez a kettő a könyv árának a fele, így a 35–50 százalékos akció a vevőnek azt jelenti, hogy nagykereskedelmi vagy kiadói áron jut a könyvhöz; míg 60–90 százalékos engedmény esetén előállítási áron vagy jóval alatta kapja meg azt. Az ilyen óriás kedvezményekben a Bookline és az Alexandra elöl jár.

A helyzet ma már olyan kiélezett, hogy a verseny törvényt bont, így a közelmúltban olyan piaci szereplő is beszállt a kedvezményharcba, mint a Líra és Lant csoport, amely eddig szinte teljesen távol maradt attól. Igaz, mérsékeltebb az engedményrendszerük, mint a nagyobb könyvportáloké, így a kapható művekre 15 százalék, a megjelenés előtt álló – előjegyezhető – kötetekre 20 százalék kedvezményt adnak.

Ahogy azt több jelentős kiskereskedelmi lánc vezetője is megerősítette, az online könyvértékesítés ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr58472972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása