DIGITÁLIS JÓLÉT PROGRAM - MAGYARORSZÁG DIGITÁLIS STARTUP STRATÉGIÁJA
2017. március 10. írta: vecseilaszlo

DIGITÁLIS JÓLÉT PROGRAM - MAGYARORSZÁG DIGITÁLIS STARTUP STRATÉGIÁJA

Készült a Digitális Jólét Programmal kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos megbízásából

Forrás: Kormany.hu

"A digitalizáció a gazdasági verseny, a nemzeti fejlődés és a szociális jólét egyik legfontosabb hajtóereje. Az okos kormányzás és államvezetés aktív részese kíván lenni a természetes fejlődésnek, hogy annak előnyeit kiaknázza, a hátrányait pedig minden eszközzel csökkentse. A magyar Kormány ezért lendületet akar adni a digitális átalakulásnak, biztosítva, hogy ennek a történelmi léptékű változásnak minden magyar polgár és vállalkozás a nyertesévé válhasson.

Magyarországon a digitális gazdaság a teljes nemzetgazdaság bruttó hozzáadott értékének (GVA) 20%-át adja és a foglalkoztatottak csaknem 15%-ának biztosít munkát. A digitális gazdaság nemzetgazdasági súlyát tekintve Magyarország az Európai Unió élvonalába tartozik és ez az előnyünk tudatos intézkedésekkel tovább fokozható, de akár el is olvadhat, hiszen a digitális gazdaság erőforrásaiért – a képzett emberekért – hatalmas harc folyik a világban.

A magyar nemzetgazdaság kitörési pontja lehet a digitális gazdaság, ezért az átgondolt, valamennyi területre kiterjedő – startupok, IKT cégek, stb. – fejlesztések kiemelt jelentőséggel bírnak. A Kormány által az internetről és a digitális fejlesztésekről kezdeményezett 2015. évi nemzeti konzultáció (InternetKon) során a polgárok akaratnyilvánítása is ezt a felismerést erősítette meg, hiszen világos és egyértelmű volt a polgárok válasza arra vonatkozóan, hogy a hazai vállalkozások digitális fejlesztését kiemelten kell támogatni, javítva mind a magyar IKT vállalkozások, mind az infokommunikációs eszközöket és szolgáltatásokat használó kis- és közepes vállalkozások versenyképességét.

A Kormány az InternetKon eredményei alapján készítette el a magyar társadalom és a magyar nemzetgazdaság digitális fejlesztését célzó Digitális Jólét Programot. A program részeként elkészült Magyarország Digitális Startup Stratégiája 2020-ig fogalmazza meg vízióját a digitális vállalkozások Magyarországáról. Eszerint" ... >>

hun-digit-startup-strat.jpg

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok  |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr5112315697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása