Több hiba együtt vezetett az Amazon leállásához
2012. augusztus 17. írta: vecseilaszlo

Több hiba együtt vezetett az Amazon leállásához

vecseilaci_49x61.jpg Egymásra épülő hibák sorozata okozott masszív leállást az Amazon felhős szolgáltatásában. A cég fogadkozik, az architektúrával és a procedúrákkal azonban komoly bajok vannak.


Forrás: HWSW
Szerző: Gálffy Csaba

"Közölte a múlt heti súlyos leállás magyarázatát az Amazon. Mint ismeretes, pénteken az Amazon infrastruktúraszolgáltatása leállt és magával rántotta az olyan szolgáltatásokat mint a Netflix, az Instagram, a Pinterest vagy a Foursquare. Az Amazon akkor áramkimaradásra hivatkozott, ami legalábbis érthetetlen egy ekkora adatközpont és ilyen tapasztalt szolgáltató esetében.

Hibasorozat, dominóhatás
A részletesebb jelentés szerint pénteken a rendkívüli időjárási viszonyokra tekintettel behívták az adatközpont dolgozóit és leállították a változtatásokat a szervereken (frissítéseket, egyéb, a visszaállítást megnehezítő, vagy megszakítás esetén adatvesztéssel fenyegető folyamatokat). Helyi idő szerint este 7:24-kor észlelt az Amazon egy nagy feszültségnövekedést két adatközpontjánál is az East-1 régióban. Az automata rendszer azonnal átállt akkus ellátásra és beindította a generátorokat. A generátorok az egyik adatközpont esetében azonban nem tudtak stabil feszültséget nyújtani, így nem voltak képesek ellátni elektromos árammal az informatikai rendszereket, az áramellátást felügyelő rendszer pedig nem kapcsolt át.

Az akkuk" ... >>
Amazon_web_service.jpgINGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg! 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr564714087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása