Tízmilliós bírságra kötelezték az Ingatlandepót
2012. augusztus 11. írta: vecseilaszlo

Tízmilliós bírságra kötelezték az Ingatlandepót

vecseilaci_49x61.jpg A Nemzeti Adatvédelmi Hatóság a törvényesen kiróható legsúlyosabb, tízmillió forintos bírsággal büntette az Ingatlanbazar.com / Ingatlandepo.com vállalkozásokat.


Forrás: MTE - Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete

"Az általunk is rengeteg szempont szerint kifogásolt weboldalt a Gazdasági Versenyhivatal után újabb hivatalos szerv marasztalta el súlyosan kifogásolható tevékenysége és gyakorlata miatt. A NAIH-510-6/2012/H. ügyszám alatt futó vizsgálat eredménye leszögezi, hogy a Komarnóban bejegyzett cég az "adatvédelmi előírásokat a személyek különösen széles körével szemben nem tartotta be", például azzal, hogy "a törlés iránti kérelmeknek éveken át nem tett eleget".

Leszögezi továbbá, hogy "az ingatlanhirdetéseket mind az ingyenes, mind az ellenérték fejében nyújtott szolgáltatás igénybevétele esetén az érintett kérésére haladéktalanul törölni kell. Ha az érintettnek" ... >>

Adatvedelmi_birsag_Ingatlanbazar.jpg  INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg! 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr424705784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása