Bankfiók és pénztárca a telefonból
2012. június 12. írta: vecseilaszlo

Bankfiók és pénztárca a telefonból

Sokan használják már most is a mobilbanki szolgáltatásokat - sms-sel parkolnak, vagy így vesznek autópályamatricát -, de nem kell sok idő ahhoz, hogy a többségnek olyan telefonja legyen, amelyben egy komplett bankfiók működik. A jövőben pedig ugyanez a készülék alkalmas lehet arra is, hogy a kávézóban úgy fizessünk vele, mint egy bankkártyával.

Forrás: Hír24

"A mobil ma már jóval több, mint egy telefon – a technika fejlődése újabb és újabb funkciókkal egészíti ki a zsebben hordott szolgáltatások körét. A Mobiltelefonunk segítségével már most is tudunk fizetni a parkolásért, autópálya-matricáért, illetve egyes online tartalmakért (játékok, zeneszámok), a mobil netbank szolgáltatás segítségével pedig megtudhatjuk a számlaegyenlegünket, indíthatunk (forint és deviza) átutalásokat, de még a pénzünk lekötésére is lehetőségünk van. 

„Az innovációnak köszönhetően a valuta- és devizaárfolyamok, részvényárfolyamok folyamatos nyomon követése is könnyebbé vált. Manapság már a saját pénzügyeinkhez kapcsolódó lekérdezések, például számlaegyenlegünk vagy a számláinkon történő pénzmozgások megtekintése, illetve bankkártyák vásárlási vagy készpénzfelvételi limitének módosítása sem vesz hosszabb időt igénybe” – tudtuk meg Forrai Pétertől, az OTP Bank Elektronikus Banki Igazgatóság ügyvezető igazgatójától.

A szolgáltatások fejlesztését behatárolja a telefonok technikai fejlődése. A felhasználók széles köre használja az sms alapú szolgáltatásokat, hiszen  sms- üzenetet minden típusú telefonnal lehet küldeni és fogadni. Az internetkapcsolattal rendelkező mobilok új lehetőségeket nyitottak meg. Kialakultak a mobiltelefon böngészőjének segítségével elérhető szolgáltatások, melyek a kis képernyőre optimalizáltan jelennek meg, így telefonon is kényelmesen és egyszerűen használhatóak. Magyarországon is már több bank rendelkezik ilyen honlappal és internetbanki szolgáltatással. Az okostelefonok térhódítása" ... >>

 
INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr564576806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása