Fogyasztói jogi kérdések: a weboldal magyar, ám a kereskedő külföldi
2012. május 30. írta: vecseilaszlo

Fogyasztói jogi kérdések: a weboldal magyar, ám a kereskedő külföldi

Madonna bécsi koncertjére szóló koncertjegy későn érkezik, a bérelt gépkocsit Izland helyett Norvégiában lehetne átvenni - ezek az esetek is azt mutatják, hogy az internetes vásárlások számos olyan veszélyt rejtenek, amelyek következményeit utóbb igen nehéz kezelni; különösen akkor ajánlott résen lenni, amikor bár magyar a weboldal, ám a kereskedő mégis külföldi.

Forrás: [origo] jog

"A magyar jogszabályok szerint a webáruházban jól látható helyen kell tájékoztatni a vásárlókat a vállalkozás nevéről, székhelyéről, azonosításra alkalmas módon kell feltüntetni az adószámot, cégjegyzékszámot, a bejegyző cégbíróságot, vállalkozó esetén pedig a vállalkozói igazolvány számot, kibocsátó okmányirodát.

Ha a szolgáltató létrejöttét, vagy tevékenysége gyakorlásának megkezdését jogszabály nyilvántartásba való bejegyzéshez köti, a szolgáltatót a nyilvántartásba bejegyző bíróság, vagy hatóság megnevezését, és a szolgáltató nyilvántartásba vételi számát is fel kell tüntetni.

Általánosságban mindenképp elmondható, hogy a szolgáltató elérhetőségére vonatkozó adatokat, különösen az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címét minden esetben kötelező feltüntetni.

Ha ezek az adatok elérhetők, még a vállalkozás ezen túl köteles az általános szerződési feltételeket oly módon hozzáférhetővé tenni, amely lehetővé teszi az igénybe vevő számára, hogy tárolja és előhívja azokat, ráadásul mindez csak akkor válik a szerződés részévé, ha alkalmazója lehetővé tette, hogy a másik fél annak tartalmát megismerje, kifejezetten, vagy ráutaló magatartással elfogadta.

A D.A.S. JogSzerviz szakértője szerint amennyiben" ... >>

 
INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr644547385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása