Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV): Az e-kereskedelem - Az internetes eladási bizomány (dropshipment)
2012. május 25. írta: vecseilaszlo

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV): Az e-kereskedelem - Az internetes eladási bizomány (dropshipment)

A dropshipment rendszerű értékesítés lényege, hogy a webáruház a terméket saját nevében értékesíti, a szállítás pedig a nagykereskedő raktárából közvetlenül a vevő részére történik.


Forrás:
Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

"A webáruház piaci előnyét, illetve hasznát jellemzően nem a termék eladási árában érvényesített magas árrés biztosítja, hanem éppen a nagykereskedelmi árhoz közeli ár alkalmazásának lehetősége, valamint a bizományosi díj és azon kedvezmény, amit a nagykereskedő biztosít számára az általa megrendelt mennyiségre tekintettel. Lényeges előnyt jelent továbbá számára azon megtakarított költség, ami a raktár, illetve üzlethelyiség fenntartásával egyébként járna.

A nagykereskedő számára a webáruházon keresztül történő értékesítésből azáltal származik előny, hogy - a fizikai üzlethelyiségek területi elérhetőségének korlátai nélkül - széles fogyasztói körhöz juthatnak el a termékei, illetőleg a webáruház - más honlapokon elhelyezett hivatkozásokkal együtt - jelentős hirdetési felületet biztosít számára.

A vevő előnye pedig, hogy nagykereskedelmi - vagy ahhoz közeli - áron vásárolhat. Az adásvételi szerződést azonban a fogyasztó nem kötheti meg közvetlenül a nagykereskedővel, ezért vásárol ő egy közbenjáró kiskereskedőtől, adott esetben webáruházból.

A dropshipment rendszer működésének lényeges elemét képezi a webáruház azon érdeke, hogy" ... >>

 
INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr274546789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása