Pinterest: web 2.0 nőknek
2012. május 22. írta: vecseilaszlo

Pinterest: web 2.0 nőknek

Néhány hónappal ezelőtt a magyar webes geekek körében egy újabb közösségi szolgáltatás ütötte fel a fejét, a Pinterest. Az alapötlet a parafatábla és rajzszögek, illetve a modern közösségi web ötvözéséből született, s úgy tűnik, hogy a nép fogékony a fotók és hozzájuk kapcsolódó tartalmak új szemléletű szelektálására.

Forrás: HWSW
Szerző: Dojcsák Dániel

"A Pinterest egy közösségi fotómegosztó oldal, ami lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy saját maguk által felállított rendszer szerint a weben fellelt vagy épp a saját fotókat gyűjteményekbe rendezzék. A név a rajzszög és az érdeklődés szavak kombinálásából ered, ami tökéletesen leírja, hogy a készítők mire szánták a szolgáltatást. A webes felületen egyszerűen kategorizálható, megosztható bármilyen kép, amit érdekesnek találunk.

A közvélemény nem tévedett nagyot, amikor elsőre azt mondta, hogy ez a szolgáltatás “Tumblr nőknek”. Az USA-ban már tavaly hódítását megkezdő Pinterest jellemzően a női felhasználók körében népszerű, illetve látszik az, hogy a kiemelt tematikák között a művészetek mellett a divat és a dizájn a két legerősebb terület.

Az alapvető felületen ízlésesen, könnyen áttekinthetően egymás mellé rendezett képeket látunk, megfűszerezve néhány információval. A felhasználó a pineléskor, azaz a webes elem, kép elmentésekor megadhatja, hogy melyik gyűjteményébe kerüljön bele, ezek később könnyen előhívhatóak. A pinek megoszthatóak, küldhetőek, linkelhetőek, a felhasználás módjának csak a fantázia szab határt.

2012-re a top 10-be került
A Pinterest fejlesztése még 2009 végén indult, az első felhasználók pedig 2010 márciusában csatlakozhattak. Kilenc hónap alatt 10 ezer ember regisztrált, az igazi roham azonban csak 2011 közepétől indult meg. 2011 augusztusában a Time magazin az ötven legjobb weboldal közé választotta, decemberre pedig már a 10 legnépesebb közösségi oldal közt tartották számon. A Pinterest még mindig csak meghívóval érhető el, de meghívót ma már viszonylag könnyű szerezni, ha valaki rászánja magát, akkor akár az ismerősein keresztül, akár a főoldalon található nagy piros gombra kattintva hamar bejuthat." ... >>

Forrás: Bottica.com

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg! 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr34520265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása