Reklámjog és facebook
2012. április 12. írta: vecseilaszlo

Reklámjog és facebook

Reklámjog az egyik legínyencebb szelete a jogi szakterületek sokaságának, izgalmas, és a hétköznapi működéssel összefüggésben folyamatosan változó, bővülő és alakuló jogi szabályrendszert rejt magában. A Jogi Fórum 2012. március 14-én megrendezésre került egész napos, hiánypótló jellegű konferenciáján négy izgalmas, reklámszabályozással kapcsolatos, interaktív előadás részesei lehettek a résztvevők.

Forrás: Jogi Fórum
Szerző: Dr. Csabai Virgínia

"Az internet széles tömegek részére való elérhetősége eredményeként a világháló használata napjainkra életünk részévé vált. A facebook világszerte való elterjedése pedig teljesen átalakította az emberi kapcsolatokat és új keretek közé helyezte el a felhasználók külvilággal való viszonyait.

A facebook egyeseknek szórakozás és kikapcsolódás, másoknak üzleti lehetőség, a jogászoknak pedig egy grandiózus, globális kihívást is magában foglal, hiszen az online környezet egy speciális szegmenséről van szó, melynek szabályozása mind reklámjogi, mind adatvédelmi és egyéb szempontokból is különleges.

A reklámok világa és az ehhez kapcsolódó szabályozás szinte mindannyiunkat érint, mégis a reklámjog jelenleg a diszciplínán belül a szakmai specializáció perifériájához áll közelebb.

A 2012. március 14-i rendezvény információkban bővelkedő, aktualitásokban gazdag tudásanyagot adott át a résztvevők számára, és különböző perspektívákból járta körül a fent említett témaköröket.

Az előadássorozatot Dr. Balogh Virág reklám-, fogyasztóvédelmi és versenyjogász, a CLV Partners Ügyvédi Iroda tagja nyitotta meg.

Gondolatébresztő és vitaindító előadásának fókuszában az online környezetben elhelyezett reklámok szabályozási kérdései álltak, valamint a facebook. A reklámjogi kérdések taglalásánál az előadó az „online” környezetet a hagyományostól úgy választotta el, hogy minden másra, ami nem ebbe a kategóriába tartozik, a közérthetőség kedvéért, következetesen az „offline” szót használta.

Az előadás reklámjogi része három nagy téma köré épült fel:" ... >>

 

 

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr424379811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása