19 kötelező fogalom konverzióoptimalizáláshoz
2012. március 09. írta: vecseilaszlo

19 kötelező fogalom konverzióoptimalizáláshoz

Mielőtt a dolgok mélyére ásnánk, fontos megismerkednie néhány alapfogalommal, amelyekkel a későbbiekben találkozni fog, s amelyek elengedhetetlenek a konverzióoptimalizálás elméletének, folyamatának megértéséhez. 19 fogalom, amely nem hiányozhat az Önszótárából sem.

Forrás: Konverzióoptimalizálás útmutató kiadvány
Szerző: Dunder Krisztián és Flekács Zoltán

"1. Lead generation: marketing fogalom, amely látogatószerzési vagy értékesítési folyamat kezdeti szakaszának tevékenységeit fedi le, melynek során meghatározásra és valamilyen formában (pl.: hírlevél feliratkozás vagy regisztráció) elköteleződésre kerülnek azok a személyek (látogatók), akik érdeklődést mutathatnak a kínálttartalom/áru iránt, így potenciális célcsoportnak/vásárlónak tekinthetők.

2. Lead nurturing: a nurture angol ige, jelentése nevel, gondoz. Lead nurturingnek azt a marketingtevékenységet értjük, amelynek során a lehetséges vásárlót különböző kommunikációs csatornákon keresztül segítjük döntése meghozatalában, és a sikeres konverzió felétereljük, megadva neki a kívánt információt vagy segítséget.

3. Landing page: az adott weboldal azon oldala, melyre a látogató érkezik, és ahol szeretnénk, hogy konverzió jöjjön létre.

4. Sales page: jellemzően egyoldalas, lefelé hosszan terjedő, CTA elemekkel bőven felépített,konverziócentrikus weboldal.

5. Konverzió: marketing fogalom, mely során a felhasználó elvégzi azt a cselekvést, amelyet Ön előzetesen meghatározott. Ez a cél lehet vásárlás, hírlevél feliratkozás, vagy bármely olyan dolog, ami az Ön számára értékkel bír, azaz megszólítható ügyfelet, vagy közvetlen bevételt generál.

6. Konverziós arány (CR): a sikeres konverziók összes látogatáshoz viszonyított aránya. Képletben kifejezve: konverziós ráta = elért célok száma / látogatások száma.Százalékban szokás kifejezni." ... >> 

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az e-Commerce, e-Business, ill. a magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, m-Commerce témakörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

INGYENES TUDÁSTÁR: szakmai anyagok | Hasznos webes eszközök | SzakirodalomÁllás.
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr714297215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása