Kiszámolták: így növeli a szélessáv a GDP-t
2011. november 12. írta: vecseilaszlo

Kiszámolták: így növeli a szélessáv a GDP-t

A 0,3 százalékos GDP-növekedés az OECD-régióban 126 milliárd dollárral egyenértékű, amely a Balti-államok összesített GDP-jénél nagyobb összegnek, valamint az elmúlt évtizedben tapasztalható átlagos OECD-növekedés több mint egyhetedének felel meg. A tanulmány azt is kimutatja, hogy a sebesség további megduplázódásai a 0,3 százalékot meghaladó mértékű növekedést is hozhatnak (pl. a sebesség megnégyszereződése 0,6 százalékos GDP-növekedési ösztönzést jelent).

Forrás: Tőzsde Fórum

"A szélessáv rendelkezésre állása és a sebesség fontos hajtóereje a gazdaságnak. Az elmúlt évben az Ericsson és az Arthur D. Little megállapította, hogy a szélessávú penetráció minden egyes 10 százalékpontos növekedése 1 százalékkal növeli a GDP-t.

Ez a növekedés nem csupán az infrastruktúra kiépítése kapcsán létrehozott állások közvetlen és közvetett gazdasági aktivitásából és a gazdaságban tapasztalható közvetlen hatékonyságnövekedésből fakad, hanem" ... >>  

Forrás: Netkutatások.hu

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr433366026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása