Széles sávon - okos városok
2011. október 29. írta: vecseilaszlo

Széles sávon - okos városok

Önkiszolgáló vérnyomásmérésre, háztartási energiafigyelésre alkalmas a városok internetes behálózása, de információs és árképzési monopólium is lehet belőle.


Forrás: HVG (A HVG.hu korábbi cikkeit csak regisztrált felhasználók olvashatják. A regisztráció ingyenes)

"Mikor olcsóbb a mosáshoz használt áram? Van-e szabad hely délután négykor a focipályán? Merre kerüljem ki a dugókat? Melyik hulladékfeldolgozóba vigyem a szemetet? Az észak-svédországi Skelleftea városban indított SenseSmartCity program megvalósítása után könnyű lesz választ találni az ilyen kérdésekre. Az is lehetővé válik, hogy a városban és környékén lakó mintegy 75 ezer ember ne csak filmeket töltsön le magának az internetről, hanem tanfolyamok teljes anyagát is. Az utóbbi szolgáltatások már csak azért is népszerűek lesznek, mert az északi sarkkör közelében fekvő városkában a téli hónapokban olyan az idő, hogy csak keveseknek van kedvük komolyabb sétákat tenni.

Jan Pettersson, a skellefteai okosváros-program vezetője a HVG-nek elmondta, hogy az EU, a svéd kormány és a helyi önkormányzat által közösen finanszírozott, 2013 közepéig tartó, 2,7 millió euróba kerülő terv részeként gőzerővel dolgoznak az egymással és a központtal összeköthető érzékelők telepítésén. Már működik az a program, amelynek részeként" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr813333679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása