A Digital Agenda magyarországi előrehaladása - 1. rész: e-kereskedelem
2011. szeptember 28. írta: vecseilaszlo

A Digital Agenda magyarországi előrehaladása - 1. rész: e-kereskedelem

Május végén látott napvilágot az Európai Bizottság Digitális Menetrend (Digital Agenda) eredménytáblája, amellyel azt prezentálták, hogy az Európai Unió összességében és a tagállamok az elmúlt években milyen teljesítményt értek el a menetrendben elfogadott célok megvalósítása kapcsán. Első ezzel kapcsolatos elemzésünkben a jelentés e-kereskedelem mutatóit vizsgáljuk Magyarország vonatkozásában, különösen azon indikátorok kapcsán, ahol lemaradásban vagyunk a többi országhoz képest. Megpróbálunk rávilágítani mi lehet az oka a rosszabb (vagy jobb) teljesítménynek, milyen állami intézkedések vannak és milyen újakat lehetne foganatosítani ezen mutatók javítása érdekében.

Forrás: Infoter.eu
Szerző: Kövesdi Zoltán

"Az eKereskedelem helyzete a lakosság körében: 

A hazai lakosság e-kereskedelemmel kapcsolatos tevékenységét illetően nagyobb lemaradás látható, évről évre csak lassan nő az online vásárló magánszemélyek száma: összehasonlításképpen 2007-ben az Eurostat adatai szerint 21% volt azon internet használók aránya, akik rendeltek a világhálón terméket vagy szolgáltatást – a fenti táblázat szerint ez az adat 2010-ben 27,6%, amely hozzávetőlegesen fele az EU átlagnak. Ennek ellenére" ... >> 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr523232405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása