Az online vásárlás buktatói
2011. szeptember 01. írta: vecseilaszlo

Az online vásárlás buktatói

Egyre gyorsabb ütemben terjednek az online vásárlás lehetőségeivel kecsegtető site-ok és egyre népszerűbbek az online aukciós házak szerte a világon! Vajon tényleg kockázatmentesen lehet vásárolni a virtuális valóságban, vagy maradjunk inkább az olykor hosszúra nyúló bevásárló körutaknál?! A próbafülke és termékmustra nélküli világ előnyei és hátrányai!

Forrás: mayra.hu - Divat és események, párkapcsolatokkal és szexszel kapcsolatos tanácsok
Szerző: Pappa Dia

"Egy felmérés szerint a megkérdezettek több mint 50%-a leginkább azért ódzkodik az internet nyújtotta vásárlási lehetőségektől, mert nem biztos abban, hasonló vagy esetleg ugyanolyan jogok illetik meg ezen a téren is, mint a hagyományos ‘kétkezi’ vásárlás esetén!

Az online vásárlás előnyei, buktatói! - Miért érdemes online web-áruházak segítségével interneten vásárolni?

Az első és legfontosabb, hogy megannyi időt és energiát spórolhatunk meg, ha a kanapén vagy az íróasztal előtt ücsörögve böngészünk az általunk megvásárolni kívánt termékek között. Nincs hosszantartó utazgatás egyik üzletből a másikba, nincs cipekedés és bizony ritkán fordulhat elő az online vásárlás alkalmával, hogy csak a hosszas utazás végén derül ki, a megvásárolni kívánt termékből nincs egy darab sem készleten! A földrajzi korlátok felszabadulásáról nem is beszélve, bárhonnan bármit beszerezhetünk, amit csak szeretnénk!

Az árak összehasonlításra specializálódott e-boltok pedig még azt is megmutatják számunkra, hogy melyik shopból vásároljuk meg a kívánt terméket, így anyagi szempontból kevésbé tudunk rossz döntést hozni, ami nem mindig mondható el a valós vásárlásról!

Milyen veszélyekkel jár az online vásárlás?

Kockázatos lehet az online vásárlás, mivel nem érzékelhetjük, milyen a megvásárolni kívánt termék, nem látjuk, nem tapintjuk, nem próbálhatjuk ki avagy fel, maximum egy fotón szerepel a kiszemelt darab! Sajnos nem minden esetben tudjuk pontosan megítélni, hogy valóban becsületes és valóságos cégtől kívánunk-e rendelni, ebből kifolyólag pedig" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr743180406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása