Útmutatás kiemelkedő minőségű webhelyek készítéséhez
2011. augusztus 19. írta: vecseilaszlo

Útmutatás kiemelkedő minőségű webhelyek készítéséhez

Az utóbbi hónapokban kifejezetten koncentráltunk arra, hogy felhasználóink kiemelkedő minőségű webhelyeket találjanak a Google keresési találatai között. A "Panda" algoritmus módosítással (bár ez egyelőre csak a Google-t angolul használókat érinti) sok minőségi webhely helyezése javult, így a legtöbb olvasónak nem kell aggódnia. Azonban azon webhelyek számára, amelyeket érinthet a Panda módosítása, további útmutatást szeretnénk nyújtani azzal kapcsolatban, hogy miként keres a Google minőségi webhelyeket.

Forrás: Google Magyarország Blog - üzlet, technológia, termékek és kultúra
Szerző: Amit Singhal

"Azt tanácsoljuk a tartalomszolgáltatóknak, hogy webhelyükön továbbra is a lehető legjobb felhasználói élmény biztosítására, s ne a Google vélt rangsorolási algoritmusaira és jeleire összpontosítsanak. A Panda algoritmus módosítás csak egy a nagyjából 500 olyan keresési fejlesztés közül, amelyet idén tervezünk végrehajtani. A Panda elindítása óta több mint egy tucat módosítást eszközöltünk a rangsorolási algoritmusainkon, és egyes webhelyek tévesen azt feltételezték, hogy a rangsorban elfoglalt helyük változása a Pandának köszönhető. A keresés bonyolult és egyre fejlődő tudomány, fontos tehát az algoritmus módosítások helyett a felhasználói élményre koncentrálni.

Mi számít minőségi webhelynek?
A webhelyek minőségével foglalkozó algoritmusaink célja az, hogy "kiváló minőségű" webhelyeket jelenítsünk meg azáltal, hogy a gyengébb minőségű tartalmak a rangsorban lejjebb helyezkednek el. Most szeretnénk bemutatni az algoritmusaink fejlesztése mögött alló ötleteket és kutatást.

Az alábbi kérdések segítségével bárki felmérheti egy oldal vagy cikk "minőségét". Mi is ilyen jellegű kérdéseket teszünk fel magunknak azoknak az algoritmusoknak az írásakor, amelyek célja a webhelyek minőségének felmérése. Más szóval, a felhasználóink preferenciáit igyekszünk kódként leírni.

Természetesen nem áruljuk el az algoritmusainkban használt tényleges rangsorolási jeleket, mert nem akarjuk, hogy bárki kijátssza a keresési rangsorolásunkat, de az alábbi kérdések némi betekintést nyújtanak a Google megközelítésébe:" >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr653158172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása