Honlaplátogatási statisztikák: almát a körtével
2011. augusztus 17. írta: vecseilaszlo

Honlaplátogatási statisztikák: almát a körtével

A honlaplátogatással kapcsolatos statisztikák főbb mutatószámait mindenki – na jó, szinte mindenki – ismeri. Azt, hogy mit jelent az oldalletöltés, vagy hogy mi a különbség a látogatás és az egyedi látogatók száma között, nem nagyon kell magyarázni.

Forrás: onLime - A hó is eső, csak jobb a marketingje
Szerző: Kurucz Imre

"Van viszont két olyan mutató, amelyeket szerintem sokan – akár rutinos médiatervezők is – összekevernek. Vagy talán pontosabb úgy fogalmazni, hogy azonosként kezelnek, miközben nem ugyanazt jelentik.

A böngésző-oldali mérések egyik terméke a – havi, heti, napi – látogatószám, amelyek egy adott időszakra vonatkozóan mutatják a honlapra ellátogatók számát. Természetesen ezeknek az adatoknak az átlaga is hozzáférhető, így láthatjuk például azt, hogy X honlapnak naponta átlagosan hány látogatója volt.

A felhasználó oldalán történő mérések – mint például a szoftveres panelek mérései vagy a VMR utódjaként a napokban indult iTGI – ellenben arról (is) adnak információt, hogy" ... >>

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr263144134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása