A webóriások éve volt 2010
2011. január 01. írta: vecseilaszlo

A webóriások éve volt 2010

Az év utolsó napjaiban egyre-másra jelennek meg a főbb trendeket összefoglaló hosszabb írások, amelyek végigzongoráznak 2010 fontosabb eseményein. Az új évtizedbe belépve immár leszögezhetjük, hogy több nagyobb áramlat is kirajzolódik szemünk előtt, amelyek mindenekelőtt azt jelzik számunkra, hogy az igazán nagyok igyekeznek még jobban bebetonozni pozícióikat, míg a kicsik közül meglehetősen kevesen ragadnak meg a pályán. Új technológiákból nincs hiány, viszont folyamatosan visszatérő probléma a helyi és a nemzetközi törvénykezés szabályainak összehangolása, az ezzel kapcsolatos konfliktusok rendezése.

Forrás: SG.hu - informatika & tudomány
Szerző: Gyurkity Péter


"A Cnet összefoglalója igencsak jó példa ezen írásokra, a terjedelmes írásban ugyanis 2010 szinte minden fontosabb trendjét sorra veszik. A különböző technológiák és ketyerék egymáshoz való viszonyáról kevés szó esik, ami azonban egyáltalán nem zavaró, hiszen már lassan a könyökünkön jön ki, hogy mindent elborít a különböző mobil és hordozható eszközök, azok közül is elsősorban az okostelefonok áradata. Persze ezzel kapcsolatban viszont jó ellenpélda, hogy még mindig a PC a legnépszerűbb ajándék a vásárlók körében. Olvashatunk viszont arról, hogy az információ nyíltabb kezelése milyen gondokat okoz, a HTML szép ütemben terjed, illetve hogy a nagyobb és kisebb versenyzők hogyan szerepeltek az elmúlt évben.

Ez utóbbi kapcsán mindenképpen érdekes megfigyelés, hogy a nagyok folytatták a felvásárlásokat, és további cégeket szereztek meg, ezzel is kibővítve, erősítve saját kínálatukat, illetve elfojtva a konkurenciát. A Google rögtön az első helyen kerül említésre, nem véletlenül, hiszen a keresőcég alig 12 hónap alatt rekordszámú vállalatot ölelt magához. A többnyire" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr592551610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása