A karácsony pörgeti az online piacot
2010. december 08. írta: vecseilaszlo

A karácsony pörgeti az online piacot

Erősödik a netes boltok iránti bizalom – Az okostelefon és a táblagép lesz az idei sláger.
Az idén kisebb egyedi értékű, ám több termék kelt el az interneten, így összességében nőtt az online kereskedelem piaca. A becslések szerint az éves forgalom már elérheti a 130 milliárd forintot. A karácsonyi szezon slágertermékei közé immár a LED-tévé is belépett, de egyre többen rendelnek a netes boltokból háztartási gépeket is a karácsonyfa alá.


Forrás: Népszabadság Online
Szerző: Batka Zoltán


"Ahogy tavaly a válság sem volt képes lelassítani az online kereskedelem fejlődését, az idei év első felére áthúzódó kiskereskedelmi recesszió sem tudta megállítani a növekedést. A 2009-ben elért 99 milliárdos forgalom után idén 135 milliárd forint körül várható az online ágazat teljes forgalma a GKI-eNet becslése szerint, ami megközelíti a teljes – üzemanyag-értékesítéssel együtt számolt – hazai kiskereskedelmi forgalom két százalékát.

Az online kereskedők szerint az idei tapasztalatok szerint a vásárlóerő megroggyanása abban volt tetten érhető, hogy általánosságban 10-20 százalékkal csökkent a vásárlások átlagos értéke, ami annyit jelent, hogy a vásárlók egy-egy kategóriával olcsóbb terméket vettek, mint korábban. Ugyanakkor jóval többen is vásároltak tavalyhoz képest, így összességében bővülni tudott a piac.

A karácsonyi szezon az online kereskedők számára is az év kiemelkedő időszaka, ilyenkor nagyságrendekkel nőnek az eladások. Várkonyi Balázs, az idén várhatóan 13 milliárd forintos forgalmat lebonyolító Extreme Digital ügyvezető igazgatója szerint az idei szezon egyik jellegzetessége, hogy a vásárlói bizalom erősödésével olyan termékek is egyre gyakrabban a neten kelnek el, amelyeket korábban elvétve rendeltek az online áruházakból. Ilyenek a" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr582495738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása