Közös vásárlás és a hazai webshopok?
2010. november 26. írta: vecseilaszlo

Közös vásárlás és a hazai webshopok?

Gondolom rengetegen találkoztatok már az internetes közös vásárlást hirdető cikkekkel, weboldalakkal, spam levelekkel. Sok hasonló oldal kicsit sem reális (80% körüli) kedvezményeket jövendöl azoknak, akik csatlakoznak és együtt pályáznak valamilyen termékre.

Forrás: Logout.hu
Szerző: BaLee


"Persze az emberrel sok mindent el lehet hitetni, de az nem igazán tartozik a realitások talajára, hogy példának okáért egy 200ezer ft-ba kerülő tv-t újonnan, ugyanolyan feltételek mellett hazavigyél 40 ezerért. Magyar ember hiszékeny, szokták volt mondani. És mindent elkövet azért, hogy minél olcsóbban jusson hozzá az általa kinézett termékekhez, legyen ez egy 20 ezer Ft-os DVD lejátszó vagy éppen egy sokszorosába kerülő TV. Véleményem szerint a legtöbb ilyen oldal csak összegyűjti az adataidat, hogy később reklámlevelekkel bombázhasson.

Bárki pillanatok alatt találhat ilyen oldalakat, már hazánkban is, elég csak a google-t segítségül hívni és rákeresni a közös vásárlás vagy csoportos vásárlás kifejezésekre.

Az ötlet az én fejemből pattant ki, mivel több hónapja nézelődök Plazma TV fronton, mert egy több 100 ezres beruházást azért jól meg kell gondolni az embernek. A Prohardver! Plazma TV topicjában kezdődött minden. Gondoltam egy merészet és megkérdeztem, hogy ki tervez a közeljövőben TV-t venni, esetleg álljunk össze, hátha több darabnál nagyobb kedvezményeket tudunk kapni.

Azt azért megemlítem, hogy mint sok minden másnál, itt is az a helyzet, hogy nálunk sokkal drágább minden ilyesmi, mint Nyugat Európában vagy éppen a tengerentúlon. A nagyságrendek kedvéért érdemes megemlíteni, hogy egy nálunk akkor 380 ezerbe kerülő televízió az USA-ban 200 ezerbe került (erre még rájön az államonkénti áfa), Lengyelországban megközelítőleg 300 ezer, ahogy Szlovákiában is, Németországban 320 ezer körül. Hogy ez miért van így, az megérne egy külön cikket, de mi most nem ezt kutatjuk.

Biztos sokakban felmerül" ... >>

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr142468240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása