Kétszemélyes űrutazásért eladó a külföldön is megcsodált magyar cég
2010. november 26. írta: vecseilaszlo

Kétszemélyes űrutazásért eladó a külföldön is megcsodált magyar cég

Ezt az ütemet biztosan nem tudjuk tartani - mondta az [origo]-nak Perger Péter, az idén egyedüli magyar cégként a leggyorsabban növekvő közép-európai technológiai vállalatok listáján az első tízbe bekerülő, a NetPincért is üzemeltető Viala Kft. tulajdonosa. Perger szerint az ételutalványok összevonása rosszat tehet a forgalomnak, de ezen nem idegeskedik, a cégtől pedig akkor válna meg, ha abból kijönne egy űrutazás a feleségével.

Forrás: [origo] vállalkozói negyed
Szerző: Hajnal László


"Ha azt mondom, hogy 1071, mi ugrik be?
- Az, hogy öt év alatt 1071 százalékot növekedett a cég, vagyis tizenegyszeresére nőtt a forgalmunk.

Ez tiszta sztahanovista tempó, hogyan lehet ennyit nőni?

- Leginkább úgy, hogy tudatosan készültünk arra, hogy Magyarország tagja lesz az Európai Uniónak, s a 2004 előtti állapotokhoz képest valóban könnyebb lesz vállalkozást indítani a tagállamokban. Ennek eredménye, hogy már nyolc országban vagyunk jelen, s hogy a 2009-es 450 millió forintos árbevételnek már "csak" a fele származik itthonról.

Forrás: dotcommerceday.hu

A növekedési tempóból az szűrhető le, hogy a válság sem tépázta meg a működésüket. Hogyan sikerült megúszni a visszaesést?

- Úgy, hogy nálunk sok apró tranzakcióból jön össze az árbevétel. Nem úgy működünk, mint egy autószalon, hogy ha évente 200 kocsit eladunk, akkor jó, életben maradunk, de ha csak a felét, akkor már húzhatjuk is le a rolót. A nyolc országban összesen 1,7 millió internetes ételrendelést bonyolítottak a vállalkozásaink. Itt jött be, hogy nem egy piacra építettünk.

Amikor 1999-ben elindultak, akkor az internetes ételrendelés egy teljesen önálló ötlet volt vagy külföldről lesték?
- Abszolút úttörők voltunk, saját innováció volt a szolgáltatás beindítása, de nem csak itthon, hanem külföldön is. Ausztriában például" ... >>

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr122468268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása