Csak december elején indul a karácsonyi szezon
2010. november 22. írta: vecseilaszlo

Csak december elején indul a karácsonyi szezon

Rövid, de koncentrált karácsonyi szezonra számítanak az internetes kereskedők.


Forrás: SG.hu - Informatika & Tudomány

"A vevők akciófigyelés miatti kivárása miatt december 10-től indulhat el, így akár 10-14 napra is rövidülhet az idei karácsonyi szezon, ez a tendencia az elmúlt időszakban tovább erősödött - mondta Várkonyi Balázs, az Extreme Digital (ED) Zrt. ügyvezető igazgatója. A családok a fogyasztásicikk-piacon jellemzően az év végére koncentrálják vásárlásaikat, ez az éves forgalom negyedét is jelentheti - tudtuk meg Vajda Pétertől, az eBolt Kft. ügyvezetőjétől. Véleménye szerint már most érzékelhető, hogy a vevők az elkölthető pénzmennyiség csökkenésével megfontoltabban hoznak döntést.

Az egyszerűbb összehasonlíthatóságból is adódhat az internetes áruházak népszerűségének növekedése. Az utóbbi időszak kedvező forint-euró árfolyama miatt a negyedik negyedévben az átlagos árak csökkenésére lehet számítani, ami a vásárlószám emelkedését is jelentheti: az ED az idei ünnepi szezonban a tavalyit 30-35 százalékkal meghaladó vásárlószámot prognosztizál, egy karácsonyi hónap 3-3,5 normál hónap forgalmának felel meg, ez az arány idén sem változik. Az eBolt idei karácsonyi értékesítése Vajda szerint reálisan akár 20 százalékkal is meghaladhatja az egy évvel korábbit.

A forgalombővülés elsősorban a vevőszám emelkedéséből adódik, az átlagos kosárérték" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr612464644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása