Erős kezdés volt a kötelező kampányban
2010. november 15. írta: vecseilaszlo

Erős kezdés volt a kötelező kampányban

Erős kezdés volt a kötelező kampányban, 2 millió autós kalkulált, és több 10 ezren kötöttek már új kötelező gépjármű felelősség biztosítást. A tavalyi trend folytatódik: az autótulajdonosok nem a legolcsóbbat, hanem a második, harmadik legkedvezőbb ajánlatot választják.

Forrás: Inforadio.hu - a hírportál
Szerző: Panulin Ildikó


"Az első héten 70 ezer új kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződést kötöttek a Netrisk.hu portálon, szemben a múlt év hasonló időszakában mért 50 ezerrel - tudatta az alkuszcég. A piac optimista, mivel az első napokban, héten jellemzően csak kalkulálnak az autósok. Az első héten több mint 2 millióan számolták ki lehetséges díjukat, és az esetek többségében találtak kedvezőbb ajánlatot a gépkocsi tulajdonosok, az átlagos megtakarítás 13 ezer forint.

Folytatódik a tavalyi trend, az autósok nem feltétlenül a legolcsóbb ajánlatot választják, inkább a második, harmadik legkedvezőbbet. A netrisk statisztikája szerint minden negyedik esetben az új piaci szereplő, az Astra Biztosító adja a legolcsóbb árat, mégsem könyvelheti el ezt az előnyt a társaság. Többek szerint azért sem, mert az Astra még ismeretlen a magyar autósok körében. A legtöbb új szerződést az Allianz és a K&H Biztosító köti.

Bár az ár a legfontosabb az ügyfelek számára, mind többen mérlegelik az egyéb, kiegészítő szolgáltatásokat, speciális konstrukciókat. Másik erősen befolyásoló tényező" ... >>


Kötelező váltás 2011 – válthatok vagy sem?


[...] Az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány lesz minden idők legnagyobb számú kötelező váltását hozó kampánya, ezzel minden szakértő egyetért. Mostantól viszont még tudatosabbnak kell lennünk a kötelező-váltásnál: nem csak új biztosítónk kiválasztásánál, hanem már a legelső lépésnél: nem árt tudnunk, egyáltalán válthatunk-e novemberben.

Forrás: Biztositok.hu

"Mikor nem válthatunk?
A 2009. évi LXII. törvény (kgfb törvény) nem csak az idén január eleje és október vége között forgalomba helyezett kb. 40.000 új és kb. 400.000 használt gépjárművet vonja ki a korábban egységes, a január 1-jei biztosítási évfordulóval együtt járó novemberi váltási időszakból - hívja fel a figyelmet Simon Péter, a Biztosítók.hu Alkusz Kft. szakmai vezetője.

Novemberben nem lesz lehetősége biztosítót váltani azoknak sem, akik év közben jegyeztették be magukat üzembentartónak és e miatt kellett kötelező biztosítást kössenek. (Üzembentartó csere esetén január 1-je óta a korábbi üzembentartó kötelezője érdekmúlási okkal megszűnik). A 2010 során örökléssel üzembentartóvá váló autó tulajdonosok szintén nem válthatnak novemberben.

Az új kgfb törvény vezette be hivatalosan is, hogy" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr132447962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása