Százmilliárdokat hoz az internet
2010. november 05. írta: vecseilaszlo

Százmilliárdokat hoz az internet

Évente 100 milliárd fonttal (mintegy 31,5 ezer milliárd forint) járul hozzá a brit gazdasághoz az internet egy új felmérés szerint. Itthon is többszázmilliárd forintot termel a net, tavaly csak a hozzáférés szolgáltatók 141,87 milliárd forintos bevételre tettek szert, az elektronikus kiskereskedelem értéke pedig megközelítette a 100 milliárdot.

Forrás: mmonline - marketing&media

"Ha az internet gazdaság egy külön ágazat lenne, az Egyesült Királyság ötödik legnagyobb iparágának számítana – olvasható a Google megbízásából a Boston Consulting Group (BCG) által készített felmérésben. A világháló a maga 100 milliárd fontjával a szigetország GDP-jének 7,2 százalékát adja, ezzel megelőzi többek között az építőipart, a közlekedést a közműszolgáltatást.

Az internethez köthető forgalom mintegy 60 százalékát az e-kereskedelem és a webhozzáférések díja adja, míg a fennmaradó rész a kormányzat it-költéseiből, a netes exportból, valamint az Egyesült Királyság internetes infrastruktúrájának használatáért kért díjakból származik. (Ebben az összegben nem szerepel a B2B, azaz a vállalatok egymás közötti internetes kereskedelmének forgalma.) A (BCG) előrejelzése szerint 2015-re az internetes gazdaság részesedése a GDP-ből eléri a tíz százalékot.

Hazai viszonyok
Magyarországon is többszázmilliárd forinttal járul hozzá a világháló a GDP-hez, igaz" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr552412100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása