Olcsóbb vásárolni a digitális bolhapiacon
2010. november 04. írta: vecseilaszlo

Olcsóbb vásárolni a digitális bolhapiacon

Mi az az internetes aukció? Melyik aukciós portálon keressek bélyeggyűjteményt, laptopalkatrészt, antikvár könyveket vagy babaruhákat? Lehet biztonságosan vásárolni az interneten? Hogy tudom kifizetni a termékeket? Körbejártuk az aukciós portálok körül felmerülő kérdéseket.

Forrás: [origo] techbazis
Szerző: Szedlák Ádám


"[...] magyar nyelvű oldalt indít a világ legnagyobb internetes aukciós vállalata, az Ebay. November elsejétől pedig egy cégbe vonja össze tulajdonosa a Vaterát és a Teszveszt, a két legnépszerűbb hazai aukciós portált. A két oldal továbbra is megmarad, ám az eladóktól az új cég fogja beszedni a jutalékokat. A verseny beindultával azokhoz is eljut az aukciós oldalak híre, akik eddig nem hallottak a digitális bolhapiacokról. A magyarul beszélő Ebay oldalon pedig azok is vásárolgathatnak, akiket eddig távol tartott a nyelvtudás hiánya. Aukciós egyszeregyünkkel az indulásban kívánunk segíteni.

Mi az az online aukció?

Olyan apróhirdetés-oldal, ahol az eladásra meghirdetett árukra egymással versengve lehet licitálni, s végül a licit határidejének lejártakor érvényes legmagasabb ajánlat megtevője nyeri az vásárlás jogát. A szolgáltatás általában lehetőséget ad az eladóknak fix áras - azaz licit nélküli - hirdetés megadására is, illetve villámár megjelölésére, amit ha a vevő megajánl, licit nélkül, azonnal megnyeri a terméket, függetlenül a licit lejártának határidejétől. Az eladónak jutalékot kell fizetnie a szolgáltató részére, ez általában az eladási ár 1-6%-a függően a szolgáltatótól és az összeg nagyságától (nagyobb érték esetén alacsonyabb a jutalék).

Az online aukciós portálokon egyaránt jelen vannak magánemberek használt vagy megunt tárgyaikkal, iparosok saját kezük munkájával és kereskedők boltjuk kínálatával. Az eladásra kínált termékek oldalán szerepelnek a fontosabb információk, de" ... >>
 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr442412046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása