Online kereskedelem 2010
2010. november 01. írta: vecseilaszlo

Online kereskedelem 2010

Nagyvilági példák nagyratörő cégeknek


Forrás: KutatóCentrum - Stop guessing. Start asking

"A hazai internet elérés az Internet World Stats 2010. június végi adatai szerint elérte a 62 százalékot, ami ugyan meghaladja a kontinens 58%-os átlagos elérését, de az EU tagállamok 68%-os átlaga alatt marad. Ugyanakkor ez több mint 6 millió olyan magyart jelent, aki legalább havonta használja a világhálót. A KutatóCentrum által készített, évente megjelenő E-Shopping Report legfrissebb adataiból kiderül, hogy a legalább havonta internetező 18-64 éves lakosság közel háromnegyede (72%-a) napi szinten látogat meg honlapokat, levelez vagy keres információt a világhálón. Kis országunkban tehát igen nagy - ráadásul az előző évekhez képest folyamatos növekedést mutat -azok tábora, akik hatékonyan elérhetők a világháló segítségével.

Több vásárló, kevesebb vásárlás
A gazdasági világválság hatására az online vásárlási kedv tavalyhoz képest csak minimális mértékben nőtt: az elmúlt egy évben az aktív netezők 48%-a rendelt legalább egyszer a világhálón, de további 33% próbálta már ki korábban az e-vásárlást. Rosszabb a helyzet a vásárlási gyakoriságot nézve: az eredmények szerint ugyanis az online tranzakciók száma az előző évhez képest minimális visszaesést mutat. Ennek ellenére, az internetezők számának növekedése révén a vásárlók száma tovább nőtt. Az előző évi adatokhoz hasonlóan - a szolgáltatásokat nem számítva - idén is legtöbben elektronikai cikket, könyvet, CD/DVD-t vásároltak az interneten keresztül.
A napi fogyasztási cikkek online kereskedelmének piacán is hasonló a helyzet: bár az FMCG termékeket online vásárlók aránya nem nőtt, számuk" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr972408842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása