Keresőmarketing mint megjelenés a keresőkben
2010. október 30. írta: vecseilaszlo

Keresőmarketing mint megjelenés a keresőkben

A keresőmarketing kialakulását és fejlődését döntő mértékben az határozta meg, hogy a népszerű keresők üzemeltetői milyen megjelenési lehetőségeket nyújtanak a weboldalak tulajdonosainak. Mivel erre két fő lehetőség van, a fizetett és a nem fizetett megjelenés, ezért a keresőmarketing ennek mentén két jól elkülönülhető szakterületre válik szét: a keresőhirdetés-kampányok kezelésére és a keresőoptimalizálásra.

Forrás: Oldalgazda SEO
Szerző: Jároli József


"Organikus és fizetett találatok
A keresők funkciójuk szerint mindenféle üzleti érdekeltség és szándék nélkül azokat a weboldalakat jelenítik meg nem fizetett, — vagy szakmai kifejezéssel organikus — találataik között, melyeken megtalálható a felhasználó által megadott keresőkifejezés, vagyis a kulcsszavak segítségével feltett kérdésre valószínűleg választ szolgáltatnak.

Mivel alapfunkciójuk ellátása révén a keresőknek nem származna bevételük, ezért szponzorált linkeket, tehát gyakorlatilag fizetett hirdetéseket is megjelenítenek, mintegy kiegészítő információként az organikus találatok mellett. A fizetett találatok közé pedig a keresők által üzemeltetett, ún. "keresőhirdetési" rendszerek segítségével kerülhetnek be a weboldal-tulajdonosok oldalai.

Keresőhirdetések
A keresőoldalakon való megjelenés laikusok számára egyszerűbben értelmezhető módja a keresők hirdetési rendszereinek igénybe vétele. A Google kereső esetén ezt a hirdetési rendszert Google AdWords-nek hívják.

E rendszerek lényege a végletekig leegyszerűsítve, hogy ki kell választani, hogy" ... >>

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr932398382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása