Befellegezett az online aukciónak? Egyre több a fixáras termék
2010. október 29. írta: vecseilaszlo

Befellegezett az online aukciónak? Egyre több a fixáras termék

A napokban magyar nyelven is elindul a világ legnagyobb online aukciós portája. Az eBay erősen béta verzióban indul: szűk termékkör, fixáras termékek és kizárólag PayPalon keresztül bonyolítható fizetés. A hazai és globális trend is az aukciók csökkenését mutatja A két legnagyobb hazai site-on a Vaterán és a TeszVeszen is a fix áras termékek köre bővül.

Forrás: Világgazdaság Online
Szerző: Tarcsai Lívia


"A piaci pletykákkal ellentétben nem felvásárlással, hanem magyar nyelvű honlap fejlesztésével bővít a magyar piacon az eBay Inc. Az új oldalt - mint az összes uniós tagállamban üzemeltett felületeket – egy luxemburgi cég jegyzi. Az eBay egyelőre erős bétaverzióban indul, hiszen kizárólag vásárolni lehet, azt is csak fix áron, tehát licitálni nem lehet. A tájékoztató szerint ahhoz, hogy valaki eladni is tudjon, az angol eBay-en kell regisztrálnia.

Fizetés is kizárólag Paypalon keresztül történhet. Az eBay tulajdonában álló Paypal elektronikus számlát vezet ügyfelei részére, amelyre hitelkártyás fizetéssel, banki átutalással vagy inkasszómegbízással lehet összeget feltölteni, így az online vásárlások alkalmával nem kell bizalmas hitelkártya- vagy számlaadatokat megadni, a Paypal felhasználói név valamint a jelszó megadása elegendő a fizetéshez. Legnagyobb előnye talán az, hogy nincs átutalási költség; ez ugyanis egy nemzetközi tranzakcióban jelentős összeg lehet.

A Világgazdaság Online szerkesztőségében kipróbáltuk, hogyan működik a regisztráció, azonban többszöri próbálkozásra is hibaüzenetet küldött a rendszer, így nem sikerült a magyar oldalon felkerülni az adatbázisba.

Az eBay a világ legnagyobb aukciós oldala, árbevétele 2009-ben meghaladta a 8,7 milliárd dollárt, adózott eredménye pedig 2,4 milliárd dollárra rúgott. Több millió regisztrált felhasználója van, s több mint 15 ezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte. A vállalatot 1995-ben alapították az Egyesült Államokbeli San Joséban, ahol jelenleg is székel. Az online oldalon – csak úgy, mint egy hagyományos aukciónál – licitálni, tehát az viszi a terméket, aki a legtöbbet ígéri. A termékskála meglehetősen színes:" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr292398300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása