100 millió dollárért vett vizuális keresőmotort a Goolge
2010. szeptember 27. írta: vecseilaszlo

100 millió dollárért vett vizuális keresőmotort a Goolge

A Goolge felvásárolta a Like.com keresőmotort, az árat nem hozták nyilvánosságra, de iparági források szerint bő százmillió dollár lehetett az oldal és a mögötte álló technológia ára.

Forrás: Index.hu

"A Like.com vizuális alapon működő keresőmotor, ami online áruházak felé irányítja a látogatókat, akik meghatározott vizuális jellemzők (szín, méret, stb.) alapján kereshetnek különféle árucikkekre (elsősorban ruhákra és kiegészítőkre).

A Like.com elődje a Riya nevű cég volt, ami arcfelismerési technológiákat fejlesztett. Érdekesség, hogy a Google 2005-ben már tárgyalt a Riya felvásárlásáról, de az az üzlet akkor nem jött össze. A Riya alapítója, Munjal Shah úgy döntött, az arcfelismerésben nincs üzlet, ezért a már meglevő technológiát az elektronikus kereskedelem kiszolgálása felé fejlesztették tovább, és így született meg 2006-ban a Like.com.

A cég" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr182313265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása