Kevesebbet költenek fogyasztási cikkre a családok
2010. szeptember 10. írta: vecseilaszlo

Kevesebbet költenek fogyasztási cikkre a családok

A háztartások fogyasztási kiadásainak tartós csökkenése jól tükröződik a kiskereskedelmi forgalom volumenének alakulásában is.

Forrás: Marketing Info - marketing tudásportál
Szerző: Szakonyi Balázs


"2010 első négy hónapjában 4,7, áprilisban 5,0%-kal kevesebb árut adtak el az előző év azonos időszakában mérthez képest. Az áprilisi értékesítés volumene az előző hónaphoz viszonyítva 0,8%-kal mérséklődött - áll a KSH közleményében.

A Központ Statisztikai Hivatal arról tájékoztat, hogy az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő kiskereskedelemben 2010 első négy hónapjában 2163 milliárd forint értékű árut forgalmaztak, ebből áprilisban 606 milliárd forint realizálódott.

A kiskereskedelmi eladások 46%-a élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes, 17%-a üzemanyag-, 13%-a bútor-, háztartási cikk-, építőanyag-kiskereskedelmi üzletekben bonyolódott; a többi üzlettípus együttes részesedése 24% volt.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek 2010 első négy hónapjában" ... >>


Forrás:KSH
 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr122282873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása