Vevők vagyunk a virtuális vásárlásra
2010. szeptember 07. írta: vecseilaszlo

Vevők vagyunk a virtuális vásárlásra

Szlovákiában viharos ütemben szaporodnak az internet alapú üzletek. Az év első 7 hónapjában több mint 300-zal nőtt a számuk, ráadásul a forgalmuk még a válság idején sem esik vissza.

Forrás: Új Szó

"ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ
„Napjainkban 2350 hazai internet alapú üzletet tartunk nyilván” – közölte Peter Kolumbus, aki a Jahoda.sk portál révén számon tartja ezt az üzleti szegmenst. Ezek jelentős része azonban kicsi, néhány száz főt megszólító szolgáltatást nyújt, az érdemi forgalmat lebonyolítók száma mindössze 30 körülire becsülhető – tette hozzá Jozef Dvorský, a hazai elektronikus kereskedelmet lebonyolító cégek szövetségének igazgatója. A kereskedők gyakorlatilag a teljes piaci kínálatot felölelik, a könyvek, CD-k árusításától kezdve a ruházati és műszaki termékek forgalmazásán át egészen az alkohol forgalmazásáig.

„A lelkesedés annak köszönhető, hogy sokan úgy gondolják, egyszerű vállalkozásnak tűnik, és az e-kereskedelem jó bevételt eredményez” – magyarázta Dvorský, hozzátéve: sokan viszont néhány hónapon belül becsukják a boltot. A legnagyobb forgalmat a ruházati cikkekkel és a műszaki berendezésekkel bonyolítják le. Aki az előbbi kategória iránt érdeklődik," ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr152259382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása