A sikeres üzletszerzés kulcsa a közösségi weboldalakon - A kisebb cégeknél az előny
2010. augusztus 05. írta: vecseilaszlo

A sikeres üzletszerzés kulcsa a közösségi weboldalakon - A kisebb cégeknél az előny

Amíg az interneten jelenlévő cégek jó része még mindig csak ott tart, hogy valamiféle mérőszámok alapján értékelni tudja a közösségi hálózatokon végzett marketing munkáját, addig vannak olyan vállalkozások, melyek ügyesen  megoldották ezt a problémát: egyszerűen vásárlókat szerezenek.

Forrás: eMarketer - digital intelligence

Egy idén tavaszi felmérés tanulsága szerint a kisebb cégek sokkal sikeresebben vannak jelen a közösségi hálózatokon, mint nagyobb társaik: üzleti szempontból közel 50%-nak eredményes és hatékony az ilyen weboldalakon való megjelenés.
Legrosszabbul a nagyvállalatok teljesítettek, annak ellenére, hogy náluk általában külön büdzsé áll rendelkezésre az online promóciókra.



"The survey of senior managers and business owners from around the world found customer acquisition varied by country, with the US coming in the lower half of the pack. Overall, 40% of businesses studied had acquired a customer through a social site, but only 35% of US businesses said the same." ... >>

TIPP: Közösségi média megjelenés megtérülés kalkulátor: ötletes kis alkalmazás, mely kiszámítja, hogy megéri-e számodra a közösségi marketing.
 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr312181542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása