Trendi kulcsszavak
2010. július 28. írta: vecseilaszlo

Trendi kulcsszavak

A Google egy nagyon hasznos ingyenes eszközét mutatjuk most be, ami főként keresőmarketing tevékenységekhez - fizetett keresőhirdetések tervezésénél vagy keresőoptimalizálás előkészítésnél - jelenthet nélkülözhetetlen segítséget. Sok esetben a piaci trendeket is meglepően jól modellezi.

Forrás: Vállalkozói negyed
Szerző: Fehér Márton - oma.hu


"Ez az eszköz nem más mint a Google Keresési Trendek eszköz. (http://www.google.com/insights/search/#) Ha beírunk egy kulcsszót a "keresett kifejezések" mezőbe, és a keresés gombra kattintunk megtudhatjuk, hogy az adott kifejezésnek milyen keresési volumene volt az idő függvényében. Itt igazából nem a keresések száma az amit látunk, hanem a keresések trendje. A felhasználó egy sor opció közül választhat: többek között szűrhet időtávra, földrajzi régióra is, vagy akár több szó keresési trendjét is összehasonlíthatja.



Lényeges tudni, hogy csak olyan szavakra kapunk értékelhető diagramot, amelyre bizonyos mértékű keresés jellemző. Az évek óta homogén érdeklődéssel bíró szavaknak kis mértékben emelkedő a trendje. Ez azért van, mert egyre többen neteznek, így egy bizonyos szóra egyre több keresés esik. Például" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr252162943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása