Tippek e-kereskedőknek
2010. július 17. írta: vecseilaszlo

Tippek e-kereskedőknek

Egy komplett elektronikus kereskedelmi szolgáltatás kiépítése és támogatása bonyolult feladat, és általában meglehetősen nagy csapatot kíván széleskörű kompetenciákkal felszerelve. Olyan stratégiai menedzsmentre van szükség, amely ismeri kliense ügyfeleit és versenytársait, és egy olyan stratégiai tervet tud kidolgozni, amelynek segítségével komparatív előnyre tehet szert velük szemben.

Forrás: Outsourcing Center - a magyar outsourcing portál
Szerző: a
CIO nyomán Pichler Márton

"Mindenekelőtt szükség van értékesítési és marketing elemzőkre az e-mail kampányok megtervezésére és kivitelezésére, a legjobb termékkapcsolatok megtalálására, az online cross-selling  és az up-selling  optimalizálására, a különböző web analytics eszközök által szolgáltatott adatok (Google Analytics, Omniture stb.) elemzésére, és az oldalak promótálásához szükséges újdonságok kitalálására (keresőoptimalizálás és marketing, pay-per-click stb.). Tovább egy integrált ügyfélszolgálati funkcióra (rendszerek, erőforrások, folyamatok), amely révén a vállalat képes felelni olyan új problémákra, melyek online környezetben előfordulnak. Fontos, hogy egy színvonalas technikai csapatra épüljön az alkalmazás, majd amint élesben működik, non-stop monitorozni és támogatni kell a rendszert.



Mint látható, nagyon bonyolult és munkaerő-igényes feladat az e-kereskedelem területén működni. Pont ez a magyarázata annak, hogy miért éri meg ezt a tevékenységet harmadik fél számára kiszervezni. Mindazonáltal, ha nem egy jó szolgáltatóra esik a választás és az outsourcing szerződés nincs megfelelően strukturálva, a dolognak könnyen az lehet a vége, hogy a cégnek saját magának kell rendesen elvégezni a munkát, és semmilyen előnyt nem lát az outsourcing ügyletből. Az alábbiakban felsorolunk néhány kulcsfontosságú tényezőt, melyet érdemes megfontolni, ha egy cég az e-kereskedelem kiszervezését tervezi:" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr172149538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása