Az üzleti terv elkészítése 1-2
2010. július 05. írta: vecseilaszlo

Az üzleti terv elkészítése 1-2

Az eddigi bejegyzésekben olvashattunk a tervezés különböző elméleti megoldásairól, melyek lehet, hogy néha egy kicsit száraznak tűntek, de alapjában véve, útmutatót nyújtottak és  nyújtanak  a terv  gyakorlati megalkotásához.

Forrás: Vastag blog - gondolkodók klubja
Szerző: Vastag László


Valójában mi is a terv?
A terv a te  elképzeléseidről, céljaidról szól, melyet papírra vetsz azért, hogy útközben ellenőrizhesd annak megvalósulását és esetleg módosítsd  annak érdekében, hogy még az esetleg  megváltozott körülmények és feltételek mellett is megvalósuljanak.  

Amikor tervet készítesz te  vagy a vállalkozó, aki játszadozol a „mi lenne, ha” elképzeléseivel, de te vagy a menedzser aki a problémákra koncentrál és mindent a helyére szeretne  rakni, és ha te vagy a szakember is, akkor arra is gondolnod kell, hogy neked kell mindezt hamarosan megvalósítani.

Egyszerű szavakkal élve te vagy egy személyben aki álmodik, aki idegeskedik és kérődzik is a dolgokon.

A gazdaságban a terveket általában üzleti tervnek nevezzük.

Mi is az üzleti terv ?
Az  üzleti terv a vállalati kockázat kezelésének egyik eszköze és egy új ötlet megvalósíthatóságának vizsgálata. Szépen hangzik, tudom,  de még mindig bonyolult és nem egészen érthető, ezért a következőkben megpróbálok a lehető legegyszerűbb módon végigvezetni egy üzleti tervet, melyet bármikor elkészíthetsz önmagadnak, ha nem másért, akkor csak azért, hogy megbizonyosodj arról a tényről, hogy a dolgok a rendes kerékvágásban mozognak.

Na, de fogjunk hozzá!
Amennyiben hivatalos üzleti tervet készítünk, azt mindig" ... >>

A bejegyzés következő része: Az üzleti terv elkészítése - tervünk tárgya és koncepciója

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr132125703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása