Több mint hatmilliárd forintért kelt el a Netrisk.hu
2010. július 03. írta: vecseilaszlo

Több mint hatmilliárd forintért kelt el a Netrisk.hu

Irányító többséget vásárolt a Netrisk.hu-ban az Enterprise Investors magántőke alapja, a Polish Enterprise Fund VI. A 23 millió eurós (6,4 milliárd forintos) tranzakció az eddigi legnagyobb online üzlet Magyarországon.

Forrás: ecoline.hu

"A Netrisk.hu Magyarország piacvezető, független biztosításközvetítő internetes portálját üzemelteti. Az online alkusz cégnek jelenleg 770  ezer regisztrált felhasználója van, gépjármű- (kötelező felelősségbiztosítás, CASCO), lakás- és utasbiztosítást közvetít. A cég 1994-ben tipikus családi vállalkozásként indult – fogalmazott a mai sajtótájékoztatón a cég társalapítója, s jelenlegi is ügyvezető igazgatója, Haraszti Zsolt. 2001-ben Magyarországon elsőként tették elérhetővé interneten az biztosítások összehasonlítását és megkötését. A tavalyi árbevétel 1,4 milliárd, a nettó profit 700 millió forint volt, az idén 1,8 milliárdos árbevételt várnak.

Háromszoros értéknövekedés
Az idén 20 éves Enterprise Investors (EI) Lengyelország és a közép-keleteurópai régió egyik legnagyobb magántőke és kockázati tőke-alapkezelő vállalata. Eddig 6 magántőke alapot és egy kockázati tőke alapot hoztak létre. Összesen 1,7 milliárd eurót gyűjtöttek, amelyből 1,3 milliárdot fektettek be 119 vállalatba, a Lengyelországon kívüli érdekeltségek 447 millió eurót tesznek ki. Működésük során 91 befektetésből léptek ki, 1,4 milliárd eurós haszonnal, a cégek átlagos értéknövekedése háromszoros volt." ... >>

További infók a cikkhez kapcsolódóan:
Digibiz: Brutális növekedés a Netrisknél

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr122125661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása