Tesztelj Google Website Optimizerrel!
2010. február 10. írta: vecseilaszlo

Tesztelj Google Website Optimizerrel!

Mi online marketingesek, mindent tesztelünk és halálpontosan mérünk. Tudjuk, a marketing csak akkor tud igazi befektetés lenni, ha pontosan tudjuk annak eredményességét. Ha tudom, hogy minden egyes 1Ft befektetés után 10 Ft jön vissza, akkor nem kérdés az hogy költsek-e, jobban mondva befektessek-e a marketingbe.

Forrás: OMA.hu - Online Marketing Akadémia
Szerző: Gombos Zsolt


"A logikus gondolkodás ilyenkor az, hogy nincs az az összeg, amit ne tennék bele a marketingbe! (Hiszen tudom, hogy 10-szer annyi jön vissza.) Ahhoz azonban hogy ezt mértani pontossággal kijelenthessük, mérni kell. Az erre legmegfelelőbb ingyenes eszközt a Google Analyticset már sokszor kiveséztük. Helyette most egy másik Google alkalmazást szeretnék Neked bemutatni, ami nem új de mégis kevesen használják (mert talán nem is tudnak róla).

Biztos benned is felmerült már a kérdés…
Ha megírsz egy jó hirdetésszöveget az Adwordsben, akkor pontosan mérni tudod annak hatékonyságát. Láthatod, hogy az egyes hirdetésváltozatok mekkora népszerűségnek örvendtek, és hogy Neked melyik érte meg legjobban.

Azonban, van hogy a weboldalad szövegezésével sokkal többet foglalkozol mint egy 3 soros AdWords-hirdetés megfogalmazásával. Nem lenne jó mérni azt is, hogy a weboldaladon melyik szövegváltozat a hatékonyabb? Melyik kép, címsor vagy szövegtörzs az, ami inkább rendelésre ösztönzi a látogatóid?

Dehogynem. Jó hír: a Google Website Optimitzer erre teljesen jó megoldást tud nyújtani Neked. Még jobb hír: megmutatom, hogyan.
Vegyünk egy példát!

Tegyük fel, hogy egy terméket értékesítesz. Azt szeretnéd megtudni, hogy mire harapnak a látogatók leginkább:" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr961744679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása