A könyvbirodalom visszavág
2010. február 09. írta: vecseilaszlo

A könyvbirodalom visszavág

Az elektronikus tartalomszolgáltatás piacán eddig sem volt unalmas az élet, de a múlt heti bejelentések után viharos gyorsasággal kezdődött meg az öldöklő küzdelem a pozíciók újraosztásáért az e-book üzletág csúcsain. Martin-Kovács Miklós hírmagyarázata Chicago-ból

Forrás: Gazdasági Rádió
Szerző: Martin-Kovács Miklós


"A könyvbirodalom visszavág, avagy órákkal az Apple iPad  múlt heti bemutatása után nagy könyvkiadók máris árversenyre kényszerítik az e-book piac eddigi sztárját az Amazont. Komoly meglepetésre hétvégére az Amazon máris elszenvedte az első vereséget: a Macmillan kiadó nem hajlandó továbbra is 9 dollár 99 centért árulni a bestsellerjeit az Amazon elektronikus könyvkinálatának részeként. A dologban az még külön is érdekes, hogy mint ahogy beszámoltunk róla a GR hallgatóinak, az Apple iPad bemutatása után még hetekig kell várni arra, hogy a boltokba is kerül. A könykiadók azonban a jelek szerint türelmetlenek, annyira elegük van abból, ahogyan a nagyfogyasztó Amazon diktálja a feltételeket.

Az Apple e-book ármodelljének alapja az lesz, hogy a kiadók mondják meg mennyiért lehet, majd letölteni a különböző kötetek digitális változatát és a becslések szerint ez legalább 3-4 dolláros felárat jelent majd az Amazon áraihoz képest. Mindez valójában cseppben a tengerként jelzi, hogy" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.    

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr611741797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása