Miért lesz áramnagykereskedő a Google?
2010. január 25. írta: vecseilaszlo

Miért lesz áramnagykereskedő a Google?

A szakértők és az internetes bloggerek azt találgatták az elmúlt hetekben, mi célból kért a világ legnépszerűbb internetes keresőjét működtető Google Inc. leányvállalatán, a Google Energy LLC-n keresztül energiakereskedői engedélyt az USA szövetségi energiaszabályozási felügyeletétől (FERC).

Forrás: SG.hu - Informatika & Tudomány

"Egyszerűen arra törekszik a cég, hogy - kihasználva ismert és népszerű márkanevét - áramot adjon el a fogyasztóknak vagy úgy akarja értékesíteni Android szoftverét, hogy árukapcsolás formájában energiaszolgáltatással együtt kínálja azt a vevőknek, amellyel feltölthető a programot futtató számítógép? Ehhez hasonló hajmeresztő elképzelések is felmerültek az ötletelésben, de az internetes közösség ennél egyszerűbb választ talált. 

Az energiaárak a következő időszakban biztosan nőnek. A szén-dioxid-kvóták és forgalmazásuk bevezetése az USA-ban, az olajárak emelkedése és az alternatív energiatermelés egyelőre magas költségei mind ebbe az irányba mutatnak.Így a Google versenyelőnyre tehet szert azzal, hogy jelen van az energiaforgalmazásban, hiszen óriási áramfogyasztású adatközpontjait viszonylag kedvező áron vásárolt energiával üzemeltetheti.

Ha a társaság megkapja a FERC felhatalmazását, akkor energiaszolgáltatóként tevékenykedhet: önállóan adhat-vehet elektromos áramot a szabadpiacon. A Google nem közölte, hány adatközpontja van, ám becslések szerint ezek ellátása összesen 30-50 megawatt energiatermelő kapacitást köt le, ami megfelel egy komolyabb elektromos erőmű teljesítményének. A társaság 2007-ben jelentette be, hogy" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr721698315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása