Internetes bűnözés, avagy pénzszerzés bármi áron
2010. január 25. írta: vecseilaszlo

Internetes bűnözés, avagy pénzszerzés bármi áron

A 2010-es prognózisból kiderül, hogy idén a "víruspiacot" továbbra is uralni fogják a pénzügyi motivációjú kártékony programok, és még elterjedtebbé válhat a social engineering.

Forrás: Computerworld
Szerző: Kristóf Csaba

"A Panda Security szakértői szerint 2010 minden eddiginél durvább lesz az internetről érkező támadások szempontjából. "Ezt szó szerint kell érteni, hiszen legtöbbször valóban támadásokról beszélhetünk" - summázta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója.

A cég úgy véli, hogy 2010-ben elsősorban az anyagi haszonszerzést szem előtt tartó támadások erősödnek tovább, vagyis, amikor a legkülönfélébb trükkökkel banki adatokat, tehát végső soron pénzt akarnak ellopni az áldozatoktól a rosszfiúk. Az eddigi adatok alapján felvázolt trend szerint továbbra is az ún. social engineering lesz a legnépszerűbb technika. Ez esetben a bűnözők megtévesztéssel próbálnak információkat megszerezni. "A social engineering egy összefoglaló fogalom, amikor az emberek hiszékenységére, nemtörődömségére alapozva próbálnak adatokat kicsalni a bűnözők" - fogalmazott Sándor Zsolt.  A szakember úgy véli, hogy ezek közé tartoznak például a gyatrán megfogalmazott és összeállított, bár egyre javuló banki adathalász-levelek is.

A Panda Security szerint idén új értelmet nyer a "kiberháború" kifejezés, ugyanis" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr321698323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása