Kampányt indítottak a civil fogyasztóvédők
2010. január 20. írta: vecseilaszlo

Kampányt indítottak a civil fogyasztóvédők

Az internetes szolgáltatások terjedése, az árubemutatók furmányos technikája olykor követhetetlen a vásárlóknak. Ezt a lemaradást igyekszik mérsékelni megyénkben is a fogyasztóvédők kampánya.

Forrás: BEOL
Szerző: Cs. R.


"Ügynöktanfolyamon tanítani lehetne, ahogy minap két Békés megyei egyedül élő asszonyra rásóztak egy-egy százezer forintos elektromos pizzasütőt. A barátnék az árubemutatóval egybekötött kiránduláson ütötték nyélbe és otthon bánták meg az üzletet.

— Szerencsére még időben kikérték a tanácsunkat, s mivel az áru megérkezésétől számítva még nem telt el nyolc nap, így mindketten elállhattak a szerződéstől — idézte fel az esetet Ivanics Katalin. A fogyasztóvédelmi egyesület megyei elnöke szerint a tudományoskodó szöveggel álcázott kütyükbe is sokan beleszeretnek. A lúgosító szerek mellett most a vízátalakító a sláger. Utóbbi azzal biztat, hogy a víz molekuláit a sejtek által azonnal felvehető állapotba hozza.
Nemcsak a potyának, de a gyors megoldásoknak sem tudunk ellenállni.
Több weboldalon például ingyen hirdethetjük meg a kocsinkat, a házunkat. Azt, hogy a kedvezmény csak egy hónapra szól, kevésbé szembetűnően tudatják, ám a 32. naptól vastagon fog a tolluk. A manapság annyira népszerű mobil-internetszolgáltatás is egyre népszerűbb, afölött azonban sokan elsiklanak, hogy a külföldi használata jóval drágább. Volt, aki utólag megbánta, hogy a sítúráján olyan bátran letöltöltötte le az e-mailjeit.

Egyre több a csúszós terep, s az újfajta szolgáltatásokkal kapcsolatos panaszok szaporodása a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) figyelmét is felkeltették. Tavaly egyebek közt az internetes kereskedelmet, továbbá az elektronikus hírközlési szolgáltatások világhálós hirdetéseit kiemelten ellenőrizték.

Az e-kereskedelem legtöbbször azzal okoz csalódást, hogy a rendelés nem érkezik meg, vagy nem olyan a portéka, amilyenre az ügyfél számított — mondta Szebegyinszkiné Uhrin Mária, az NFH békéscsabai kirendeltségének megbízott vezetője, aki kollégáival széles körben vizsgálta tavaly a webáruházakat. Gyakori szabálytalanság volt, hogy a kereskedők" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr931687919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása