Cipő
2010. január 20. írta: vecseilaszlo

Cipő

Egy kurzusra készülve megnéztem egy videót, főszerepben Jeff Bezos-szal, az Amazon főnökével, akit pár napja emlegettem egy bejegyzésben. Nem bonyolult film: Bezos egy tábla mellett áll és beszél, ami ugyebár nem a rendezés csúcsa.

Forrás: IT lábjegyzet - Dr. Bőgel György blogja
Szerző: Bőgel György


"Elmesél például egy anekdotát a cég korai korszakából. A programozói elkövettek egy hibát: a honlap negatív mennyiségek megrendelését is megengedte (pl. mínusz két kötet Bernard Shaw), és ilyenkor, mondja Bezos, a folyamat fordítva indult el, vagyis a vevő kapta a pénzt, mintha az Amazon várná a szállítmányt. Jó történet, tényleg vicces, még ha talán nem is igaz teljes egészében.

Amúgy a filmen Bezos a cége által nemrég sok-sok dollárért felvásárolt Zappos alkalmazottaihoz beszél, megnyugtatóan, hízelegve, udvarolva. A Zappos minden jel szerint a cipőkereskedelem Amazonja, és engem tulajdonképpen ők érdekeltek, az ő fonalukat követve jutottam el Bezos videójáig. A konvergencia jelenségére, a hagyományos és az elektronikus kereskedelem közeledésére, összeolvadására keresek példákat, így találtam meg a Zappost. A konvergencia sokféle módon valósulhat meg, például" ... >>

 

 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr161687928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása