A YouTube okosabb, mint gondolnád
2010. január 20. írta: vecseilaszlo

A YouTube okosabb, mint gondolnád

Nemrég egyik szakmabeli kollégánkkal beszélgettem, aki amúgy aktív YouTube videó feltöltő, saját csatornája is van. A beszélgetés során kiderült hogy az illetőnek fogalma sem volt arról, hogy a YouTube egész komoly statisztikákat ad a videók megnézőiről. Azóta egy gyors házi felmérés során kiderült, hogy a YouTube ezen funkcióját (ami már majdnem 1,5 éve elérhető) nem nagyon ismerik és ezért nem  használják az emberek.

Forrás:
OMA - Online Marketing Akadémia
Szerző: Fehér Márton


"Publikus statisztikák
Jó ha tudod, hogy a YouTube videók nézettségéről (az eddigi megnézések számán kívül) “külsősként” is meg tudsz nézni ezt azt! Ehhez nem kell mást tenned, mint a videó alatt “Statistics & Data” blokkra rákattintasz.

Bennfentes statisztikák
A videó tulajdonosaként pedig ennél jóval több információt is megtudhatsz saját videódról. Nemcsak azt, hogy hányan és időben milyen eloszlásban tekintették meg a feltöltött tartalmadat, hanem azt is, hogy:

  • melyik országban milyen népszerű volt,
     
  • ha elegendő adat áll rendelkezésre, akkor azt is megtudhatod, hogy életkor szerint milyen eloszlásúak a (YouTube-ba bejelentkezett) nézőid.
     
  • hogyan kerültek nézőid a videódhoz (a “related video” ajánlásokból, vagy keresések útján vagy valamelyik weboldalon beágyazott videóként tekintették meg… stb.)


Ezt a funkciót úgy hívják, hogy YouTube Insight. Hogy tudod elővarázsolni?" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr141687584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása