Várjunk még az elektronikus könyvekkel
2010. január 18. írta: vecseilaszlo

Várjunk még az elektronikus könyvekkel

Idén karácsonykor a Kindle ekönyvolvasó volt az Amazonon a karácsony slágere, és a könyvgyártás történetében először az internetes áruház több könyvet adott el digitalizált változatban, mint nyomtatott formában. Bár jó karácsonyi meglepetésnek tűnhetett az elektronikus könyvolvasó, de a sietve megvett ajándék több bosszúságot okozhat, mint amennyi örömöt. Aki nem akarja későbbi pénzköltésre kényszeríteni a családtagjait, inkább kivár.

Forrás: Index
Szerző: Tóth Balázs


"Nagyon jól alakul az elektronikus könyvolvasók hazai piaca. Egyre nagyobb kínálatból válogathatunk, és akciók csábítják vásárlásra a digitálisan fejlett könyvmolyokat. Az egyik legfrissebb ajánlat a Magyar Telekom hatvanezer forintos Hanvon N516 könyvolvasója, amit a társaság előfizetői havi ötezer forintos részletre is megvehetnek, ha 12 havi hűséget vállalnak. Ez jó ár, ha azt nézzük, hogy a többi 70-100 ezer forintba kerül. De még így sem biztos, hogy megéri.

De ne rohanjunk ennyire előre, először nézzük, hogy mit tud a Magyar Telekom kütyüje. A Hanvon N516 nagyon egyszerű, nagyjából ugyanazt adja, mint a rivális gyártmányok. Elektronikus papírból készült 5 hüvelyes kijelzőjén 800x600 képpont jelenik meg. Vagy usb-n másolunk rá könyveket, vagy kihúzzuk a memóriakártyát, és átdugjuk a számítógépbe. Menüje angol nyelvű, de az ékezetes betűket szépen megjeleníti.

Háromszáz ingyenes könyv van az olvasón, teljesen fölöslegesen. Honnan tudja a Magyar Telekom, hogy milyen könyveket olvastam, és miket szeretnék még elolvasni? Sehonnan. Amíg nem lesz internetes kapcsolat az eszközben, nem is fogja megtudni. Szerencsére a Hanvon nyílt eszköz, azaz bármilyen pdf, txt és html formátumú szöveg felmásolható rá.

A Magyar Telekom és a szerzők szempontjából nem szerencsés, hogy" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr331681829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása