Keresőszavakra optimalizáltak a trójai programok
2010. január 18. írta: vecseilaszlo

Keresőszavakra optimalizáltak a trójai programok

Az amerikai Sunbelt Software kutatócsoportja jelentése alapján decemberben ismét a trójai programok okozták a legtöbb fertőzést: a kártevő toplistán 10-ből hat program tartozott a trójaiak családjához, továbbá nőtt az általuk okozott fertőzések száma is.

Forrás: SG.hu - Informatika & Tudomány

"A károkozók fejlesztői mindent bevetnek, hogy a gyanútlan felhasználókat fertőzött oldalakra irányítsák, ahonnan további kártevőkkel gazdagodhatnak. "A trójai programok írói SEO technikákat, azaz keresőmotor optimalizációt is gyakran alkalmaznak, hogy az áldozatokat olyan fertőzött honlapkra csalják, amelyeken trójai programok leselkednek a látogatóra." - mondja Michael St. Neitzel, a Sunbelt Software kutatásért felelős alelnöke. December során a hírek közt keresőszavak alapján böngészők jó eséllyel jutottak el fertőzött honlapokra. A legveszélyesebbnek az alábbi kifejezések bizonyultak:

   # "Brittany Murphy" (ál-antivírusok értékesítő honlapokra vezetett)

   # "Chromium OS download" (trójaival fertőzött oldalakra vezetett)

   # "New Year's Parades"

   # "Tiger Woods car crash" (trójai programmmal fertőzött videókat tartalmazó oldalra
      vezetett)

   # "Tiger Woods rumors"

A felhasználókat hamis biztonsági riasztással zaklató, egyúttal haszontalan kamu antivírusok vásárlására buzdító trójaiakkal ugyancsak szépen lehet keresni. Az FBI internetes visszaéléseket felderítő csoportjának becslése szerint bűnözői csoportok hozzávetőlegesen 150 millió dollár (mintegy 30 milliárd forint) jövedelemre tettek szert azáltal, hogy" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr41681796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása