Szárnyal az e-kereskedelem a szomszédban
2010. január 14. írta: vecseilaszlo

Szárnyal az e-kereskedelem a szomszédban

Bár a szlovák kiskereskedelem tavalyi forgalma legalább 9 százalékkal elmaradt a 2008-astól, nem minden területen érződik a visszaesés.

Forrás:
Kitekintő.hu - Magyar külpolitika a világban, világpolitika magyarul

"Az internetalapú üzletházak forgalma szárnyal, az e-kereskedelem néhány képviselője 50 százalék körüli forgalomnövekedésről beszél - írta a Hospodárske Noviny szlovák gazdasági napilap -, mivel kényelmes és alacsonyabb árakat kínál.

„Az elmúlt évhez viszonyítva az idei forgalomnövekedés elérheti az 50 százalékot" - mondta még a decemberi csúcsforgalom idején Michal Mesko, az egyik legnagyobb szlovák e-könyvkereskedő, a Martinus.sk ügyvezetője, hozzátéve: "előzetes becslésünk szerint a karácsonyi időszakban mintegy 150 ezer dvd-filmet és könyvet postázunk az ügyfeleinknek.

„A vevők a drágább lexikonoktól, képeskönyvektől sem riadtak vissza - állították az ágazat képviselői. Decemberben volt olyan hét, amikor 42 százalékkal nagyobb forgalmat könyveltünk el, mint 2008 hasonló időszakában" - közölte Martin Dernar, a Mall.sk marketingmenedzsere.

A könyvek és dvd-k mellett" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr151671934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása