A neten (szinte) minden eladó
2010. január 07. írta: vecseilaszlo

A neten (szinte) minden eladó

„Nem fogod elhinni, de az emberek a neten is mindent megvesznek, főleg, ha a gyerekükről van szó” – mondta egy volt kollégám azon a rendezvényen, ahol a legjobb hazai internetes kereskedőket díjazták.

Forrás: Világgazdaság Online
Szerző: Sági Gyöngyi


"Egy éve hagyta el végleg az újságírói pályát és kóstolt bele közvetlen közelről is az e-üzletbe, a világhálón néhány éve elindított játékkereskedését akarta felfuttatni. Pont a legjobbkor – próbáltam ellenérvet felhozni, de megcáfolt, a recesszió ellenére egy év alatt 60 százalékot nőttek, garázscégből közel tízfős kisvállalkozássá bővültek. „Ma szükség van az operatív irányításomra is, de pár év múlva, meglátod, már csak stratégaként figyelem a további bővülést” – vizionálta a jövőt.

Talán nem tévedés azt mondani, jogosan lehet bizakodó. A magyarországi elektronikus kiskereskedelem komoly növekedés előtt áll, mert mint a szakmai rendezvényen hallottuk, a hazai e-vásárlók aránya nem éri el a lakosság számának 10 százalékát, igaz, még az ehhez szükséges internetpenetrációban is van hová javulnunk. Az e-kereskedelemben regisztrált közel két és fél ezer vállalkozás az idén 95 milliárd forintnyi bevételen osztozhat. Igaz, ma már a termékek és szolgáltatások meglehetősen széles köre fér bele az online kosárba, és bár lesznek olyanok, amelyek később sem kapnak benne helyet, az előrejelzések mégis növekedésről szólnak. Persze mint minden, ez a terület is folyamatosan átalakul, mert" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr591652102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása