Vásárlás kattintással
2010. január 06. írta: vecseilaszlo

Vásárlás kattintással

Egyre nagyobb teret hódít a netes vásárlás országszerte. A Dél-Alföldön már minden ötödik ember (21,9 százalék) próbálta ki az elektronikus kereskedelmet. Békés megyében a statisztikák szerint a licitálós oldalak a legnépszerűbb világhálós piacok.

Forrás: Békés Megyei Hírlap

"Az utóbbi években a megyei üzletek majd mindegyike megjelenítette árukínálatát a világhálón. Sorra nyíltak a webshopok a térségben - tudtuk meg Czibula Zoltántól.

A Kereskedők, Vállalkozók Békés Megyei Szervezetének (KISOSZ) titkára szerint ma már a boltok számára az internetes megjelenés olyan, mint az írás-olvasás. Akinek nincs saját honlapja, az analfabétának számít. - Egyes tagjaink mereven elzárkóznak a változások elől. Számukra lehet jelzésértékű, hogy évről évre többen rendelnek elektronikus úton, melyet a forgalmi adatok is igazolnak - hangsúlyozta Czibula Zoltán. Hozzátette, egy lemaradást még pótolnia kell a világhálót használó megyei kereskedőknek. Mint mondta, nem elég rajta lenni az interneten, fel is kell venni a láthatósági mellényt. Tehát fejleszteni kell a honlapokat, több szolgáltatást kell biztosítani a vásárlóknak.

Az e-kereskedelem sajátos szeletét jelentik a licitálós oldalak, melyek Békés megyében különösen népszerűek. Érdekesség, hogy a viharsarkiak inkább vásárlók, a megyék átlagához képest eladóként kevesebb terméket töltenek fel. - A feleségem állandóan licitál. Én már csak akkor értesülök az üzletekről, amikor a csomagot kell átvenni - mesélte a békéscsabai Fekete Krisztián. Arról is beszélt, a neje szinte nevetséges áron tud vásárolni, de ehhez hozzátartozik, hogy egész nap számítógépközelben van. Rögtönzött közvélemény-kutatásunk során ellenvéleménnyel is találkoztunk. - Ma már mindenki üzleti szemmel, meggazdagodási lehetőségként tekint a licitálós oldalakra. Gyakran drágábban töltenek fel egy-egy terméket, mint ha boltban, újonnan venném meg - mondta a békéscsabai Rúzsa Tünde. Emellett egyre több a szélhámos, szaporodnak a megbízhatatlan eladók. Tény viszont, legalábbis a statisztikák azt igazolják, hogy decemberben" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr911651642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása